Deu empreses turístiques del Baix Montseny han estat distingides amb el certificat de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) en el decurs de la reunió celebrada a Riells i Viabrea el passat 18 de desembre. Tal com estableix la Federació Europarc, durant el 2014 les deu empreses han seguit un procés de treball i de verificacions in situ que els ha permès estructurar i reafirmar la seva vinculació amb el Montseny en termes de turisme i conservació.

En aquest sentit, Carles Castell, President de la Secció Espanyola d’Europarc – Espanya, en la seva intervenció va exposar que “el principal tret diferencial d’aquesta certificació és que el procés de treball de les empreses cristal·litza en un Programa d’Actuació, a tres anys vista, que els permet signar un acord de col·laboració bilateral amb el Parc Natural del Montseny”. A través d’aquest acord el Parc es compromet a discriminar positivament les empreses adherides en termes de subvenció per a la seva millora, tramesa d’informació, organització de formació i promoció de les empreses, entre d’altres compromisos.

Tres blocs

Pel que fa als compromisos de les empreses, s’estructuren en tres blocs: Millorar la seva oferta i la seva connexió amb l’espai protegit; Millorar el seu comportament ambiental; Donar suport al desenvolupament local i la conservació del patrimoni i desenvolupar un model d’empresa socialment responsable. En aquests tres grans eixos, cada empresa ha previst diverses actuacions, com per exemple elaborar informació sobre itineraris propers a l’establiment a realitzar sense necessitat d’utilitzar cap vehicle, disposar d’una biblioteca temàtica amb Adhesió d’empreses a la CETS Montseny publicacions específiques sobre el Montseny a disposició de la clientela o donar a conèixer l’origen dels productes locals inclosos en l’oferta gastronòmica dels restaurants.

Així, a diferència d’altres certificacions de tipus ambiental, l’adhesió a al Carta Europea de Turisme Sostenible articula no només l’obtenció de bons resultats ambientals sinó que també vehicula una implicació de l’empresa en el seu propi territori i amb l’estratègia turística d’aquest.

Les 10 empreses turístiques que s’adhereixen a la CETS, es sumen a les 438 empreses adherides en 26 espais protegits d’arreu d’Europa i entren així en aquest “club” d’empreses que treballen no només per a l’excel·lència en els seus serveis sinó pel que aquestes consideren el seu principal actiu i atractiu: la conservació del seu entorn immediat.

Les empreses

Les empreses distingides són les segünts: Ademc de Sant Esteve de Palautordera, Hostal Bell Lloc de Riells de Montseny; Educa Viladrau de Viladrau, El Romaní de Breda, Fonda Montseny de Montseny, Apartaments Cal Ferrer de Montseny, La Morera d’El Brull, Aprèn Serveis Ambientals d’El Figaró i Montmany, Can Cuch de Cànoves i El Bellver – L’Agustí de Tagamanent.

Comparteix...

Deixa un comentari

catorze + 7 =