Les biblioteques públiques de les comarques gironines -entre les quals hi ha les d’Arbúcies, Breda i Hostalric- tornen a sortir a l’exterior per oferir els seus serveis allà on els lectors passen l’estiu: a les platges, piscines, places, jardins, llacs, terrasses… És el que es coneix com a biblioplatges, bibliopiscines, biblioplaces, bibliojardins, biblioestanys o biblioterrasses.

Es tracta de serveis d’extensió bibliotecària en què el principal objectiu és promoure la lectura com a activitat de lleure, sense esperar que els lectors vagin als espais tradicionals de les biblioteques, sinó que surtin a trobar-los allà on habitualment passen el seu temps d’oci, de manera que se’ls ofereixin els serveis bibliotecaris amb la màxima proximitat. En aquestes biblioteques d’estiu es pot consultar un fons seleccionat per a totes les edats, en què predominen els temes d’actualitat i la literatura d’imaginació: diaris, revistes, còmics, contes i novel·les, principalment. Per reforçar l’aliança entre lectura i lleure, s’hi organitzen conferències, jocs, concerts, recitals, lectures, presentacions i tot un ampli ventall de propostes culturals per a totes les edats.

A partir de la primera quinzena de juliol, a les comarques de Girona han entrat en funcionament trenta-quatre equipaments d’estiu a les platges, piscines, llacs o jardins, d’un total de cent nou a tot Catalunya (trenta-sis a Barcelona, vint-i-cinc a Lleida, cinc a Tarragona i nou a les Terres de l’Ebre).

D’oferta n’hi ha de tot tipus, des dels biblioestanys de Banyoles (a la Caseta de Fusta) i de Puigcerdà (Parc Schierbeck), els bibliopatis de Ripoll (Espai Espriu) i Begur, o la  biblioplaça de Palamós, fins a les bibliopiscines d’Anglès, Arbúcies, Besalú, Bescanó, Bolvir, Breda, Campdevànol, Figueres, Hostalric, la Jonquera, Porqueres, Riudellots de la Selva, Sarrià de Ter, Vidreres i Vilobí d’Onyar), o les biblioplatges de Blanes, Llançà, Palafrugell —Tamariu— i Sant Feliu de Guíxols.

Comparteix...

Deixa un comentari

un × un =