Endesa ha acabat recentment els treballs de millora tecnològica de part de la subestació de Sant Celoni amb l’objectiu d’incrementar la qualitat i la continuïtat del subministrament elèctric a més de 21.000 clients repartits entre setze municipis de les comarques del Vallès Oriental, el Maresme i la Selva.
L’actuació, que ha suposat una inversió de 20.000 euros, aportats íntegrament per la Companyia, ha consistit en la substitució d’una bateria de 125 volts de corrent contínua per dos mòduls potents que aporten tota la funcionalitat de la tecnologia digital actual. El nou element tecnològic està compost per dos mòduls d’una intensitat de 105Ah (ampers hora per mòdul), que millora els serveis auxiliars de la instal·lació, com per exemple, els sistemes d’interrupció d’energia o els sistemes de telecontrol i proteccions, que són elements indispensables i que comporten seguretat i protecció a la pròpia infraestructura i a les persones. Així, el subministrament que ofereix la subestació elèctrica es dota d’una major potència i capacitat, fet que comporta una millora en l’autonomia i la fiabilitat dels servei.
Aquesta renovació tecnològica repercutirà en totes les línies elèctriques que depenen de la subestació, i que alimenta les poblacions de Campins, Fogars de Monclús, Gualba, Llinars del Vallès, Montseny, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra, al Vallès Oriental (Baix Montseny), d’Arenys de Munt i Sant Iscle de Vallalta, al Maresme, i d’Arbúcies, Riells i Viabrea i Sant Feliu de Buixalleu, a la Selva (Baix Montseny).
Endesa està realitzant, en els últims anys, una important inversió en la tecnificació de la seva xarxa per dotar la infraestructura elèctrica dels darrers avenços tecnològics, amb l’objectiu de donar una resposta adequada a les especificitats del territori i a les necessitats del seu mercat tecnològics i garantir un millor servei als clients. La reforma apropa les instal·lacions de la Companyia a un model de gestió més eficient de la xarxa mitjançant la automatització de les seves infraestructures, un aspecte bàsic de les anomenades xarxes intel·ligents o smart grids.