El doctor en Ciències Ambientals i llicenciat en Geografia, Martí Boada, veí de Sant Celoni, ha recollit aquest dimarts al vespre el guardó del Premi Nacional Felip Domènech i Costafreda 2018, que atorga la Unió de Pagesos en reconeixement a la seva tasca i dedicació de científic que defensa la pagesia com a peça clau de la gestió ambiental a Catalunya. I específicament també per la visió de la gestió de la fauna i la biodiversitat en el món rural i a les comarques de muntanya per al manteniment del territori. L’acte va tenir lloc a l’Institut d’Estudis Ilerdencs, a Lleida.

Martí Boada també és investigador al centre d’Estudis Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), que posteriorment es va convertir en Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals, on treballa en projectes centrats en els camps de canvi ambiental global i la biodiversitat des d’una perspectiva social, centrada particularment en el sistema urbà i els boscos. És coautor de més de noranta llibres de pensament i divulgació científica, entre d’altres. Ha rebut nombrosos premis i reconeixements. Actualment treballa com a assessor de la UNESCO.

Ferm defensor de la pagesia ha traslladat a la societat que les activitats agrícoles, ramaderes i forestals mantenen el paisatge i que la reculada de les tasques de la pagesia afecta negativament el sistema ecològic català. “Més pagesos, més biodiversitat, menys pagesos, menys biodiversitat”, ha dit.

Pel que fa a la gestió de la fauna, és un gran defensor de fer una intervenció ràpida en l’avaluació dels impactes de la fauna en el sector primari i regular el nombre d’exemplars que les comarques de muntanya poden absorbir. Amb això tindríem, segons ell, un sector primari amb autoestima i competitiu, en benefici de la mateixa biodiversitat.

Comparteix...

Deixa un comentari

divuit − tres =