Mans Unides del Vallès Oriental ha presentat la campanya 2019 que enguany tindrà com a objectiu general l’empodarament econòmic i social de famílies marginades a Anantagiri, municipi de l’Estat d’Andhra Pradesh, a l’est de l’Índia, amb 12 pobles petits situats en una zona boscosa i molt mal comunicada. La campanya l’han presentada Elisenda Garcia Barbarà Presidenta-delegada diocesana del Bisbat de Terrassa con seu en Sabadell (àrea dels Vallesos i Collserola) i  Joan Quintana Responsable de Mans Unides al Vallès Oriental i en representació de los voluntaris del Vallès Oriental.

El 95% de la població és tribal, de diverses ètnies i amb diferents llengües, la qual cosa fa molt difícil la integració, i el 90% són analfabets, fet que  provoca un alt grau d’abandó escolar. El govern ha tingut abandonada aquesta zona durant molts anys i les taxes de mortalitat i malària superen molt la mitjana nacional.

També es dona el cas que el jovent no disposa de mitjans laborals i es veu obligat a migrar a les grans ciutats per a subsistir. I en aquest sentit, l’agricultura els reporta pocs cultius i moltes despeses, ja que han de comprar les llavors, els adobs… i no estan organitzats per a vendre els productes.

Les dones no tenen capacitat, ni formació per aconseguir ingressos per a l’economia familiar i els futurs beneficiaris del projecte han participat en definir quines són les necessitats que han de cobrir, en benefici dels 12 poblats.

Les monges de Holy Spirit, fa 16 anys que treballen amb programes de desenvolupament, amb la col·laboració de la població autòctona. Ara demanen ajuda a l’ONG Mans Unides, per a millorar la situació econòmica i social de la comunitat tribal dels 12 poblats. Les monges s’han guanyat la confiança dels habitants i es fien d’elles. La responsable del projecte és la germana, Rita Kaipurathu, de la comunitat Holy Spirit Social Service Center, que s’ha adreçat a Mans Unides per demanar l’ajuda.

Ara proposen crear institucions públiques per a millorar el rendiment agrícola, que han de dur a terme motivació per al jovent i generar ingressos per a les dones. Proposen crear activitats per a la formació en tècniques agrícoles més eficients i formació per als joves per poder accedir al món laboral. S’ha de contractar i formar personal, obtenir adob orgànic, llavors i eines, donar formació per a 90 futurs agricultors i agricultores, i formació de líders. Formació i orientació per als nois i noies adolescents, per a  les oportunitats de futurs.  Formació vers els nens i nenes, per descobrir el hàbits escolars i saludables de vida (higiene personal, alimentació, etc.).

Es facilitarà formació a les dones amb activitats generadores d’ingressos, sobre els seus drets i accés a programes del Govern, s’oferirà formació de dones líders per participar en entitats públiques i donar suport escolar als nens i nenes. El projecte tindrà una durada de 3 anys, ocuparà 550 persones, en benefici de la comunitat en general, i la contribució local serà del 8% sobre el total de projecte, en forma de pagament de salaris. Per començar,  d’agricultores i  agricultors adults, en seran 150; de joves, 240; de nens i nenes, 100,  i de dones, 60. Els beneficiaris indirectes seran 3.500 persones.

Comparteix...

Deixa un comentari

3 − un =