Representants dels centres educatius, ajuntaments i empreses participants al projecte Robotseny 2020, van assistir a la sessió del tret de sortida del projecte que es va fer el passat 28 de novembre a la sala Bernat Martorell de Sant Celoni. L’equip impulsor i el Centre de Recursos Pedagògics va presentar les bases de participació al torneig i a la fira científica i tecnològica  de la Robotseny 2020, que es farà a la plaça de la Vila el 30 de maig, i que enguany té com a centre d’interès en la competició “Les energies renovables a Catalunya”, i en la fira científica i tecnològica, “propostes per adaptar al Baix Montseny al canvi climàtic”.

El projecte Robotseny desenvolupa les competències científiques, tecnològiques i creatives dels alumnes, tot treballant de forma cooperativa, amb els objectius de promoure les vocacions científiques i tecnològiques entre l’alumnat i promoure noves metodologies educatives a l’aula. A partir d’ara més de 1.500 alumnes dels centres educatius de Breda, Campins, Gualba, Hostalric, Llinars del Vallès, Riells i Viabrea, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Pere de Vilamajor i Sant Antoni de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera i Vallgorguina treballaran els reptes de la competició de robots i de la fira científica a l’aula dins horari lectiu.

Com cada any, hi haurà dos projectes diferents: la Robotseny Kids per a alumnes de 5è de primària a 2n d’ESO, que consta d’una Fira tecnològica i el desenvolupament d’un robot, i la Robotseny High, per a alumnes de 3r i 4t d’ESO, formació professional i batxillerat, que participen en una competició de robots rastrejadors, lluitadors de sumo i ballarins.

A la presentació, l’alcalde de Sant Celoni Raül Garcia va destacar que “projectes com Robotseny enforteixen el treball en xarxa dels municipis del Baix Montseny i apropen el teixit empresarial a les escoles de l’entorn per afavorir l’èxit escolar de l’alumnat”.

Al web www.robotseny.cat les escoles podran compartir vídeos i propostes tant de la fira científica i  tecnològica, com dels reptes de la competició de robots.

dav

Comparteix...

Deixa un comentari

cinc × tres =