Flors del Montseny és una exposició produïda pel Museu Etnològic del Montseny i forma part d’un treball de camp dut a terme els darrers anys per Joaquim Reberté (fotògraf) i Pere Barnola (especialista en botànica) en l’àmbit de la Reserva de la Biosfera del Montseny per tal de documentar les principals plantes d’aquest territori. La mostra és una petita representació de plantes notables per la seva raresa i distribució geogràfica. En recull 40 de més significatives, amb imatges fotogràfiques per visualitzar-ne detalls i l’entorn on viu i una fitxa tècnica detallada.

De cada planta es presenta un plafó de gran format 75×50 cm, on s’hi veu una fotografia general de la flor i la planta, 3 fotos macros de detall i una cartel·la informativa amb el seu nom científic, el nom popular, la singularitat, i l’àrea de distribució a nivell del continent europeu.

Al Montseny dins les més de 1.500 espècies de plantes vasculars que hi creixen, n’hi ha un nombre important que destaquen per la seva raresa i excepcionalitat, pel seu valor biològic i antropològic i per trobar-se en un extrem de la seva àrea natural de distribució. A més també hi destaquen algunes plantes que són endèmiques d’aquest territori.

Dins aquest conjunt de flors exposades es poden destacar algunes per la seva singularitat com l’orquídia fantasma (epipogium aphyllum) que només floreix quan les condicions climàtiques i ambientals són les més idònies. Això vol dir que pot estar anys sense aparèixer. Algunes plantes endèmiques com l’herba de sant Segimon (saxífraga vayredana) que només s’ha identificat al Montseny. O una de les poques plantes carnívores del Montseny, la coneguda com a resplendor de la nit (Drosera rotundifolia).

Es podrà visitar l’exposició a la Rectoria Vella del 6 de febrer al 5 d’abril, els dijous, divendres i dissabtes de 5 a 8 del vespre, i els diumenges i festius de 2/4 de 12 a 2/4 de 2 del migdia i de 5 a 8 del vespre.

Comparteix...

Deixa un comentari

deu − cinc =