Fins el dia 29 de maig a la Sala Lluís Giró de l’Ateneu de Sant Celoni es podrà visitar l’exposició immersiva de fotos i vídeos Colònies 1960-1984. Una exposició, que té una sala amb tres projectors, per mirar, remirar i reviure aquells anys que les Colònies i el Mercat de l’Encerada van marcar la vida social i cultural del municipi.

Aquest any 2022 fa 50 anys del naixement formal del Centre d’Esplai de l’Arxiprestat de Sant Celoni (CEASC), del primer Mercat de l’Encerada i de l’aparició d’en Titsu, la seva mascota. El CEASC va ser l’embrió principal de la major part del teixit associatiu cultural de finals del segle passat a Sant Celoni.

No és d’estranyar que més de dues-centes persones van ser a la presentació divendres passat dels actes que han protagonitzat l’activitat d’aquest cap de setmana. Va ser un vespre de retrobaments, d’enyorança, de recordar anècdotes, de presentar el llibre Les colònies i el Mercat de l’Encerada Sant Celoni 1960-1984 per “fer memòria d’aquells anys. I d’aquesta manera donar i deixar constància de la significació que tingué per a Sant Celoni aquell moviment”.


Els rècords de temperatures altes en un mes de maig que s’han donat aquest cap de setmana no ha frenat als impulsors de la iniciativa sota el nom de Titsu50 hagi tirat endavant el programa d’activitats previstes per ahir dissabte i que són les que més recordaven el Mercat de l’Encerada. D’aquesta manera a la plaça de la Biblioteca s’hi va aplegar mainada per participar en els tallers, les parades, les olimpíades de jocs i un escenari obert.

I a la tarda la gran moguda amb un taller per construir l’escenografia de la Cercavila just abans de la representació del conte El Sr. Fideu i el Sr. Chaparrito de l’espectacle Catacroc de Comediants, a la mateixa plaça de la Biblioteca que, d’una manera seguida, va donar pas a la cercavila de Comediants amb l’escenografia construïda al taller i on no hi va faltar el Sol i la Lluna de Comediants, la banda de músics Xaranga Màgic i diverses entitats de la vila.

La festa es va acabar amb el Festival Titsu Folk, a la sala Gran de l’Ateneu, amb Jaume Arnella acompanyat de Jordi Pujol a les veus, Ferran Martínez a l’acordió i Fèlix de Blas a la tuba i vibràfon.

Activitats que de ben segur també quedaran gravades a la retina, de la mateixa manera que hi han querdat les imatges que van marcar la vida de molts celonins i celonines des del 1960 fins al 1984 acompanyats del Titsu, la mascota que representava Treball, Imaginació, Transcendència, Solidaritat i Unió. De fet, en l’epíleg del llibre el missatge és clar “TITSU50 ens ha tornat a unir , i hem pogut comprovar que seguim treballanataa en eq1uip, organitzats en comissions, tots a una, buscant ser imaginatius, tal com fpeiem fa temps”.

Per dissabte vinent, 28 de maig, capvuitada amb un dinar de monitors a la carapa de l’Institut Escola Pallerola.

Comparteix...

Deixa un comentari

vint − dos =