Aquest divendres 29 de març de 2019 ha tingut lloc a Can Ramis, a Sant Celoni, una jornada de treball oberta relacionada amb l’elaboració del Pla per al Desenvolupament Local i l’Ocupació del Baix Montseny, tant del procés de participació ciutadana que s’ha seguit per definir-lo com dels seus continguts. En aquest sentit, catorze municipis de la comarca natural es comprometen a treballar en els projectes de desenvolupament local que tenen al centre la millora de la qualitat de vida de les persones i la generació de noves oportunitats. Es tracta de Gualba, Llinars del Vallès, Breda, Sant Celoni, Santa Maria de Palautordera, Montseny, Arbúcies, Sant Feliu de Buixalleu, Vallgorguina, Sant Esteve de Palautordera, Sant Antoni de Vilamajor, Vilalba Sasserra, Campins i Fogars de Montclús.

Per a la definició del Pla es van establir quatre Taules de Participació temàtiques: cohesió social, medi ambient i qualitat de vida, indústria i especialització productiva i formació i talent, que en el seu conjunt van comptar amb la participació de 38 persones del Baix Montseny provinents de l’àmbit del coneixement (instituts de secundària i Formació Professional), l’administració pública (ajuntament), sector privat (empreses i associacions empresarials presents al territori) i de la ciutadania (entitats socials, culturals i del Tercer Sector, així com veïns i veïnes del Baix Montseny).  

Amb aquesta metodologia, es van establir diverses línies d’intervenció pública i col·laboració intermunicipal, fonamentalment amb la perspectiva de la col·laboració público-privada. Igualment, en un esforç de concreció, els projectes definits s’han prioritzat i des de la Taula Tècnica ja s’està treballant en El teixit empresarial i industrial local; El model de turisme sostenible; i Els serveis urbans de qualitat (aprofitament de la biomassa per a la climatització d’equipaments municipals).

Tal com ha manifestat l’actual alcalde de Sant Celoni, Francesc Deulofeu, existeix la ferma voluntat de seguir col·laborant entre els catorze municipis i rellançar la trajectòria d’entesa i treball conjunt que de fa anys ja s’ha concretat en diverses realitats, com per exemple la Fundació Acció Baix Montseny. En aquest sentit, els alcaldes i alcaldesses han volgut deixar molt clar el seu compromís posant els i les tècniques de desenvolupament local dels ajuntaments implicats a treballar en el Pla.
 
Paral·lelament, també s’ha presentat la voluntat d’avançar en la creació de la Comunitat de Municipis del Baix Montseny, que tindrà com a principal objectiu l’execució del propi Pla i portar a terme qualsevol altre projecte vinculat al desenvolupament local. La Comunitat de Municipis és una figura de col·laboració municipal prevista en l’actual Decret Legislatiu 2/2003. Així, els alcaldes han signat un document de compromís per posar en marxa la Comunitat durant el present 2019, seguint el procediment previst a l’esmentada Llei.

Comparteix...

Deixa un comentari

dos × un =