El Circ Cric ho té tot a punt per donar el tret de sortida a l’onzena edició del festival, que l’any passat va haver de suspendre per la Covid. La represa, en l’any del 40è aniversari de la companyia, està marcada per la prudència. De moment, la programació arrenca amb només tres propostes de proximitat, a l’espera que l’evolució de la Covid permeti ampliar el calendari i incloure altres espectacles que són en ‘stand by’. ‘Què Bèstia’, ‘CATACRIC.40’ i ‘Brins de Safrà’ seran a la carpa de Sant Esteve de Palautordera els caps de setmana des del 24 d’abril fins a principis de juliol.

“De moment hem programat només aquells espectacles que depenen de la nostra companyia, perquè no ens hem atrevit a programar artistes de fora”, ha explicat aquest dimarts en roda de premsa telemàtica la directora artística del Circ Cric, Montserrat Trias, que ha apostat per “anar mica en mica” abans de revelar tota la programació sencera. Malgrat la prudència, s’ha mostrat esperançada en poder ampliar en breu la programació.

El cap de setmana del 24 i 25 d’abril el festival arrencarà amb ‘Què Bèstia’, de Tortell Poltrona & Cia, i l’espectacle plural de gran format ‘CATACRIC.40’. Les dues propostes es repetiran tots els dissabtes a la tarda i els diumenges al matí. En el cas de l’espectacle matinal, també s’oferiran activitats complementàries a la natura.

A partir del 14 de maig, el festival estrenarà ‘Brins de safrà’, un sopar-espectacle que Joan Grivé i Luara Mateu oferiran els divendres al vespre. La proposta pretén “transgredir” en el format convencional del circ i oferir un xou adreçat especialment als adolescents, segons han destacat els mateixos artistes, que lamenten que és un sector de públic que sovint queda fora de les carpes. Al mateix temps, ‘Brins de safrà’ vol ser un “homenatge” al llegat de la companyia de Tortell Poltrona.

A part d’arrencar amb una programació de mínims, la covid també ha obligat els responsables del festival a aparcar les activitats escolars. Durant les deu edicions anteriors, cada any la carpa de Sant Esteve de Palautordera havia vist passar 10.000 infants que gaudien d’uns espectacles interactius que aquest cop l’organització ha vist inviable mantenir.

“Comencem moderats però tenim ganes d’anar ampliant la programació”, ha insistit Montserrat Trias, que ha avançat que a la recàmera hi tenen un concert amb Albert Pla, un xou de Cabaret i una “festassa” per celebrar el 40è aniversari de Circ Cric. Tant Trias com Tortell Poltrona han assegurat que es mostren “molt positius” a l’hora de desplegar la programació anunciada i de poder completar-la en breu.

“La gent està molt receptiva i amb moltes ganes”, han celebrat, tot i admetre que les restriccions de la covid han impactat de ple en la relació amb el públic. Tortell Poltrona ha lamentat especialment que l’ús de les mascaretes impedeixen veure els somriures dels espectadors, i ha assegurat que veu a anys llum els concerts amb què omplien la carpa amb més de mil persones. “Sembla una pel·lícula en blanc i negre”, ha bromejat.

La Fundació Circ Cric, projecte per consolidar la companyia

En paral·lel a l’onzena edició del festival, els responsables de la companyia estan enllestint el projecte per crear la Fundació Circ Cric. La intenció, segons han detallat aquest dimarts, és garantir l’activitat de les arts escèniques vinculades a la natura durant tot l’any i preservar-ne la seva continuïtat.

“Al Circ Cric hi passen moltes coses, més enllà del plantejament artístic d’una empresa”, ha apuntat el gerent, Alfred Fort, que ha ressaltatt tota aquella activitat relacionada amb la creació, la residència d’artistes i els projectes no lucratius. “Al darrere hi ha una voluntat de servei públic que considerem que pot quedar millor definida a través d’una fundació”, ha afegit.

La previsió és presentar la fundació de forma detallada a finals d’any per posar-la en funcionament durant el 2022. Pel que fa als patrons, la companyia ha evitat donar-ne detalls però ha avançat que seran artistes, “persones influents” de la societat civil i gent propera al Circ Cric que vulgui contribuir a mantenir viu el llegat artístic. Un paper conjunt on reclamen també la implicació de la Generalitat i la resta d’administracions públiques.

Universos Ambulants, entrades quasi exhaurides

Mentrestant, aquest dijous Circ Cric i Sant Esteve de Palautordera estrenaran la primera edició del festival Universos Itinerants, impulsat per l’Associació d’Espais de Circ de Creació (AECC). Des de Circ Cric han celebrat que la vintena d’espectacles previstos tenen les entrades gairebé exhaurides i han recordat que el festival està ideat per traslladar-se cada any a un municipi diferent. Tortell Poltrona ha avançat que tot apunta que l’any vinent la programació s’ubicarà al recinte artístic El Quinto Pino de Tayaluela, a Càceres.

Comparteix...

Deixa un comentari

dos × dos =