Stradivarius 1700. Un sueño real és el primer documental musical que duu a terme Patrimonio Nacional. El violoncel sense decorar d’Antonio Stradivari, que forma part de la Col·lecció Palatina de la institució, es converteix en un dels dos protagonistes d’aquest viatge al segle XVIII. L’altre protagonista és el violoncel·lista, veí de Sant Celoni, Guillermo Turina.
 
Al llarg dels últims deu anys, només sis violoncel·listes, inclòs Turina, han tocat aquest esplèndid instrument, un dels pocs violoncels d’Stradivari que es conserven en el seu estat original i que no s’ha modificat la seva grandària. Habitualment, l’Stradivari del Palau Reial té les cordes metàl·liques, però en aquesta ocasió s’ha permès a l’intèrpret utilitzar cordes de budell, com les que s’empraven en el moment en què va ser construït l’instrument.
 
La trobada entre tots dos, que té lloc en el Saló de Columnes del Palau Reial de Madrid, és el punt de partida d’aquest audiovisual de 60 minuts, gravat durant el mes d’octubre de 2020, amb restriccions per l’expansió del coronavirus, i en el qual diferents professionals de Patrimonio Nacional posen en context la celebració d’aquest concert sense públic que, no obstant això, està pensat per al gaudi de tothom, des dels més experts al públic en general. En aquest concert, Turina va estar acompanyat per la soprano Eugenia Boix i per la clavecinista, també de Sant Celoni, Eva del Campo.
 

Comparteix...

Deixa un comentari

vint − nou =