Es poden consumir productes ecològics a un preu just i raonable? És possible comprar productes per al consum familiar sense haver de fer-ho a grans empreses i multinacionals? Es pot reduir el volum de residus que generem en les nostres compres per al consum familiar? És viable organitzar-se de forma comunitària? És possible fer-ho al Baix Montseny? Quins obstacles i reptes presenta una cooperativa d’aquestes dimensions? Com es gestiona?.
 
Aquestes i altres preguntes són les que porten a Consum ComSom, un grup de persones del Baix Montseny ja participant en grups de compra col·lectiva de productes ecològics, a organitzar unes jornades sobre models cooperatius de consum. La primera es va fer el 10 d’octubre i la segona tindrà lloc el diumenge 24 d’octubre.

A la sessió del diumenge 10 d’octubre es va projectar el documental FOODCOP. Aquest documental de Tom Boothe explica l’exitosa experiència de Park Slope Food Coop, un supermercat cooperatiu que des de 1973 agrupa a gairebé 17.000 persones al barri Brooklyn (NYC) i està gestionat pel mateix veïnat amb l’objectiu de posar a l’abast de tothom menjar saludable a preus assequibles. Foodcop ha esdevingut una iniciativa de referència i ha inspirat la creació de més de 50 projectes de supermercats cooperatius a França, Itàlia, Espanya, Suècia i Alemanya.

El diumenge 24 d’octubre se celebrarà una jornada de debat i reflexió de 10h a 13h on es compartirà l’experiència de consum properes (La Magrana Vallesana, La Fresca, i la Feixa) i posteriorment les persones assistents debatran sobre la possibilitat d’impulsar una cooperativa similar al Baix Montseny.

Les dues jornades son gratuïtes 2, i es fan a l’espai de Can Rahull de Santa Maria de Palautordera i compten amb el suport de l’Ajuntament i la col.laboració de l’Associació de Consumidors La Cortera i l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental.

Comparteix...

Deixa un comentari

9 − 9 =