“El model de recollida de deixalles actual i la cura de l’espai públic és un model sense futur”, amb aquesta contundència s’ha manifestat la CUP de Sant Celoni i la Batllòria en la publicació Per un espai públic digne monogràfica sobre la gestió de residus i civisme i que aquests dies han pogut rebre tots els veïns i veïnes de Sant Celoni i la Batllòria.

Des d’aquesta formació política es pregunten si Sant Celoni i la Batllòria estan bruts i la resposta és afirmativa afegint que “ho diu la ciutadania des de fa ja massa temps, no ho posem de relleu per pur electoralisme”. Els argiments són que els contenidors sovint estan desbordats, les deixalles omplen les voreres i no pas els contenidors, hi ha trastos abandonats que esperen el dia de recollida i incideixen que hi ha caques de gos per tot arreu. També recorden que el servei de netejas i recollida de residus el 2018 va tenir un cost de 1.140.000 euros “són molts diners per no posar remei a la brutícia i deixadesa dels carrers. I a partir del 2020 encara serà més costós”.

Des de la CUP de Sant Celoni i la Batllòria s’aposta pel porta a porta com a model més just i eficient per a tothom. En aquest sentit fa un repàs estadístic que conclou que la mitjana de reciclatge a Sant Celoni i la Batllòria és del 31% mentre que als municipis que fan la recollida amb contenidors és del 35%. Aquestes dades les comparen amb percentatges del 70% en municipis que fan el porta a porta  i que la mitjana de rewciclatge en municipis amb recollida selectiva PaP + preu per generació (PxG) és del 85%. La CUP també critica l’ús de la deixalleria de Sant Celoni i la Batllòria “un servei públic que depèn del Consorci  per a la Gestió de Residus del Vallès “que és un desatre i té deures molt urgents a fer”.

Per això, la conclusió de la CUP és que cal implimentar el porta a porta per encarar el futur de la recollida de deixalles i la cura de l’espai.

 

 

Comparteix...

Deixa un comentari

12 − 1 =