El proper divendres 17 de novembre els patis de les escoles de La Salle a Catalunya seran plens d’infants, joves i adults amb un mateix objectiu: participar en el Pols Solidari, sota el lema “Guanyem un pols per a la Justícia Global”. Aquest gest simbòlic va acompanyat de les donacions que fan els alumnes per participar (mínim 1€ per alumne) que faran possible projectes educatius que l’entitat realitza a països del Sud.

Els 25 anys de PROIDE són una efemèride realment important. Són molts anys treballant per fer possible molts canvis socials a partir de l’oportunitat que ofereix l’educació i especialment l’educació de qualitat. Aquest treball amb tants impactes personals i col·lectius al Sud, té uns responsables destacats que són les escoles de La Salle Catalunya. Sense elles, PROIDE no tindria el sentit que té, i gran part del que ha aconseguit no s’hagués ni tan sols pogut intentar.

Aquest acte vol demostrar que, tots i totes juntes, sumant esforços, podem combatre la desigualtat mitjançant la garantia del dret a l’educació. El canvi tan sols és possible si plegats ens unim i treballem i exigim els drets de totes les persones i pobles. L’alumnat de tota l’escola es desplaçarà a l’espai on es consideri fer “el Pols Solidari”; un acte extensiu a totes les etapes, des d’Infantil fins a Cicles Formatius. Després de realitzar-lo, a partir d’un xiulet inicial i final, les parelles es donaran la mà en sentit de respecte i de reconeixement de l’esforç de l’altre. Simbòlicament per a PROIDE i per a La Salle, es tracta d’un reconeixement per tot el que cadascú, des de les nostres escoles, aporta i ha aportat en sentit de solidaritat i de justícia global.

El Pols pot dur-se entre alumnes de les mateixes classes/cursos o de diferent, reforçant així un missatge d’unió Inter generacional i d’igualtat entre totes les persones. Cada centre educatiu participarà en el Pols Solidari sota un dels lemes de l’esdeveniment com ara “Guanyem un pols pels Drets Humans” o “Guanyem-li el pols a les desigualtats de gènere”, amb l’objectiu de reforçar la visió i missió de l’entitat.

100 alumnes per escola

Tan sols un grup d’uns 100 alumnes per escola quedaran registrats per al Rècord Guinness. L’explicació té a veure amb les exigències creixents de certificació de Rècord Guinness, en funció del nombre de participants. De totes formes, a partir d’aquesta xifra que suggerim, el Rècord s’assolirà, superant amb escreix l’actual (1.450 persones). El centre educatiu és l’encarregat de decidir quin grup d’alumnes és el que durà a terme el Pols amb els requisits necessaris per a participar en el Rècord, i que per tant quedarà registrat.

Per promocionar el Pols Solidari, més de 25 personalitats del món de la música, l’esport, els mitjans de comunicació i altres disciplines han participat en un vídeo donant suport a la iniciativa: Jordi Basté, Espartac Peran, Àngels Bassas, Salvador Cardús, José Corbacho, Núria Feliu, Miquel Calçada o Quim Masferrer en són alguns exemples.

Comparteix...

Deixa un comentari

tres × tres =