La historiadora medievalista Mercè Aventín i Puig, doctora i professora al departament d’Història Medieval de la Universitat de Barcelona, tingué una estreta relació personal i professional amb Sant Pere de Vilamajor. Fou pregonera de la Festa Major el 1994 i a ella es deuen les principals obres d’història local, comarcal i nacional de referència per als historiadors sobre el municipi.

És autora de la tesi doctoral Terra i Societat al Vallès Oriental (segles XIII-XVI). Investigació sobre els mecanismes de comportament econòmic de la pagesia tradicional (Institut d’Estudis Catalans, Butlletí de la Societat Catalana d’Estudis Històrics, 1994, núm. 5, p. 111-121) i de llibres com La societat rural a Catalunya en temps feudals: Vallès Oriental, segles XIII-XVI (Ed. Columna Assaig, 1996), Història Medieval de Catalunya (Ed. Proa, 1998), coautora de Història agrària dels Països Catalans. Edat Mitjana. Vol. 2 (Història agrària dels Països Catalans, 2, Ed. Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació & Edicions Universitat de Barcelona, et al., 2004), autora de La Catalunya feudal (Ed. UOC, 2005) i autora, també, d’una obra que afecta directament Sant Pere de Vilamajor, el llibre Vilamajor 872-1299, de la fi del Sistema Antic a la consolidació del Feudalisme (Ed. Ausa, 1990), on es detalla la situació de Vilamajor, el seu territori i les estades dels comtes catalans al castell de Vilamajor.

L’any 2012, Sant Pere de Vilamajor li dedicà el carrer de la llar d’infants el Pit Roig, al sector de Can Llobera del centre de Sant Pere de Vila.

Comparteix...

Deixa un comentari

4 × 5 =