Luís Jimeno Arribas és fill d’Àvila però celoní d’adopció des de fa un munt de temps. Un any més, ha sorprès tothom amb el pessebre que ha construït al garatge de casa seva al carrer Josep Maria Sert i que aquest any l’ha dedicat al port de Blanes. Ara té 82 anys i mig, com ell diu, i des que en tenia vuit que fa el pessebre.

No és un pessebre qualsevol perquè té moviment, llum, música, canvis de colors i molta tecnologia mecànica, que no pas informàtica. D’aquesta manera, amb comandaments de rentadora, pot controlar diferents potències elèctriques, programacions horàries pel canvi de dia i de nit, el nivell de l’aigua del mar i de la desembocadura de La Tordera. No hi falten ni vaixells, ni La Palomera ni el castell de Blanes.

Evidentment que hi ha els pastors, els reis de l’Orient i l’establia, molins de vents, ramats i muntanyes, però hi destaca el foc d’un grup de pastors que s’il·lumina de nit i surt fum de l’olla “és el mateix mecanisme que tenen els trens de joguina”, explica Luís Jimeno. També hi ha un toc de modernitat amb cotxes al voltant del passeig.

Aquest any l’ha dedicat a Blanes però l’any passat va fer les muntanyes de Montserrat i en altres edicions al Montseny i el Montnegre com a fil conductor. “Cada any faig una cosa diferent. Quan el mes de febrer el desmunto ja començo a pensar quin pessebre faré el mes de desembre”.

Luís Jimeno Arribas professionalment ha sigut muntador de mecànica industrial a l’antiga Manhusa -avui Renolit- i també ha estat ebanista i en aquest sector dignes d’admirar són algunes de les seves creacions totalment manuals. “M’agrada molt crear, però a la meva edat és una manera de no estar aturat i seguir pensant i exercitar la memòria”.

I els seus veïns l’admiren no solament per la capacitat que té sinó ja que també és un actiu col·laborador amb les festes del barri. L’any passat van passar per casa seva a veure el pessebre més de 180 persones.

Comparteix...

Deixa un comentari

divuit + vint =