“T’Enyorem. Miquel Martí i Pol. Deu anys sense tu” és el títol de l’exposició que es pot visitar a la Rectoria Vella de Sant Celoni fins el dia 3 de novembre. La manifestació artística presenta les obres de nou artistes plàstics de diferents estils del Baix Montseny i el Vallès Oriental que han interpretat poemes de Miquel Martí i Pol per plasmar-los en un dibuix, pintura, escultura o peça d’artesania. L’exposició recull al voltant de setanta peces sorgides de la lectura de 40 poemes de Martí i Pol.

El dibuixant de Campins i amic personal del poeta de Roda de Ter, Martí Pey, ha estat l’impulsor de l’exposició qui ha convençut a Carles Puche, Joana Clusellas i Jordi Pujol (Marduix), Rob Dubois. Glòria Auleda, Agàpit Borràs, Àngels Figuerola, Vicens Mascarell, Stefano Puddu i Xavier Santos, perquè també hi participin.
Martí Pey ha explicat que està molt satisfet per la col·laboració de tots aquests artistes i que aquesta exposició ja feia molt temps que la volia fer. De fet, ha explicat que el 2003, l’any que es va morir, ells dos estaven pre parant una exposició i de la qual a Sant Celoni s’exposen alguns dels treballs sobre el poema Estimada Marta que ja s’havien preparat fa deu anys.

 ACTIVITATS ARTÍSTIQUES
S’han previst un seguit d’activitats paral·leles com la del passat 14 de setembre amb Ramon Besora, president de l’Associació d’Amics de Martí i Pol, que va fer una xerrada sobre el poeta i la del 21 de setembre amb els músics Xavier de Palau i Quim Bertran, la ballarina Aïda Jordà i el rapsode Albert Pons, que van presentar l’espectacle Notes per a uns versos.
Els dissabtes 5 i 19 d’octubre Marduix presenta l’espectacle Pel Camí de les paraules, i el dia 2 de novembre Ramon Martí i Pol acompanyarà el col·lectiu dels artistes que comentaran l’exposició.

GUIÓ CINEMATOGRÀFIC
El guió cinematogràfic de dibuixos animats que Miquel Martí i Pol va escriure en castellà serà un dels atractius de la manifestació cultural. A més de poder observar el guió original, escrit a màquina i corregit manualment, també es podrà visionar la pel·lícula de set minuts de durada de manera continuada en l’àmbit de l’exposició. Martí Pey assegura que hi ha molt poca gent que coneixia l’existència d’aquest guió i també el seus dubtes lingüístics en una llengua que no era la seva “el motiu d’aqueta transgressió lingüística ja us el podeu imaginar. Traslladeu-vos a l’any 1968 i entendreu la raó”.

Pey explica que qualsevol coneixedor de l’obre de Martí i Pol “s’adonarà que el problema proposat al film (La línia), és un reflex d’algunes de les inquietuds plantejades en els seus poemes.
L’exposició també tindrà dibuixos, pintures i altres obres tridimensionals fetes principalment amb fang pels alumnes de les escoles del poble que seran rebut, mentre duri l’exposició, per un parell d’artistes que els faran treballar plàticament parlant.

Comparteix...

Deixa un comentari

disset − set =