La Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny (CSM) no afluixa i comença l’any amb renovades intencions reivindicatives. En aquest sentit, ahir dimarts es va presentar a Sant Esteve de Palautordera, juntament amb altres entitats ecologistes i ciutadanes, el Memoràndum 2019 a través del qual volen evidenciar quins són els trets principals que, al seu criteri, està comprometent l’existència del Parc Natural del Montseny. tal com s’ha conegut fins avui.

En aquest sentit, acusen les administracions “de passivitat i intervenció negativa” pel que fa a la conservació del parc cosa que, manifesten, està permetent la desregulació pràctica de les normes que, millor o pitjor, el protegien fins ara. El president de la CSM, Carles Lumeras, va manifestar que aquest document constitueix el punt de partida “sobre el qual s’iniciaran els tràmits d’una iniciativa Legislativa Popular (ILP) per la protecció del massís”.

Està convençut que la situació en que es troba aquest espai natural així ho requereix i que el Montseny no és pas només una qüestió de la gent que viu a la zona sinó que és un tema de país “per això les 50.000 signatures que ens calen per fer viable la ILP les buscarem de punta a punta de tot el territori català”. La intenció de les entitats ecologistes és que sigui discutida i aprovada al Parlament de Catalunya, en forma de llei.

Moratòria de llicències

La CSM, per altra banda, considera que els darrers dos anys no han fet cap passa per aprovar un nou pla de protecció, que l’any 2008 va ser anul·lat pel Tribunal Suprem i ara és vigent l’aprovat l’any 1977. Per això, els ecologistes exigeixen a la Generalitat una moratòria general dels projectes previstos al Parc Natural del Montseny “tal com s’ha fet a la Costa Brava”, és adir, la suspensió de la tramitació d’instruments de planejament i de gestió i la concessió de llicències d’obra nova “mentre no estigui definida la situació jurídica de protecció de manera clara i definitiva”.

El president de la CSM, amb el suport d’entitats com com DEPANA, Ecologistes en Acció, IPCENA i SEO/BirdLife, assegura que “sembla evident que, bona part d’aquests projectes, neixen com a conseqüència del rebrot que la indústria de la construcció ha tornat a experimentar aquests darrers dos anys”.

Comparteix...

Deixa un comentari

1 × quatre =